Ciri-ciri Alzheimer’s

Penyakit Alzheimer adalah salah satu jenis penyakit demensia yang paling biasa ditemui seperti kebanyakan penyakit demensia, Alzheimer adalah penyakit degenaratif yang berterusan tanpa rawatan penyembuhan.

 

Simptom/Tanda-tanda Awal :

i. Kehilangan ingatan yang ketara
ii. Masalah dengan gambar visual dan persepsi
iii. Kesukaran menyelesaikan tugas harian
iv. Masalah percakapan dan menulis
v. Perubahan emosi dan keperibadian
vi. Lupa tempat letak barang dan tidak mengingati semula
vii. Menyendiri & tidak mahu bersosial

viii. Kekeliruan dengan masa dan tempat

 

Faktor :

i. Merokok
ii. Tahap kolestrol yang tinggi
iii. Diabetes
iv. Pemakanan yang kurang sihat
v. Pengambilan alkohol yang tinggi

 

Bilakah harus berjumpa dengan doktor ?

Jika anda mempunyai simptom yang disenaraikan di atas atau mempunyai pertanyaan rujuk kepada doktor. Tubuh setiap orang bertindak berbeza.

 

Jenis Diagnosis :

i. Ujian Fizikal & Neurologikal
ii. Ujian Makmal
iii. Ujian Status Mental & Neuro Psikologikal
iv. Pengimejan Otak (MRI)

 

Rawatan :

Ubat-ubatan
Perubahan Gaya Hidup

 

i. Sentiasa simpan kunci , dompet, telefon bimbit dan barang berharga lain di tempat yang sama di rumah, supaya tidak hilang
ii. Gunakan kalendar atau papan putih di rumah untuk menjejak jadual harian
iii. Pasangkan pemegang tangan di atas tangga atau bilik mandi
iv. Simpan gambar dan benda-benda penting lain di sekeliling rumah.

 

Rawatan Homeopati :

Homeopati boleh bantu untuk kawal keadaan & bantu untuk simptom yang ada. Homeopati bantu untuk disease punya progress slow. Bantu simptom yang ada seperti kehilangan daya ingatan, anxiety, communication . Sumber homeopati adalah dari sumber natural dan dari bahan semulajadi dan akan stimulate badan punya healing power. Sebagai contoh, Jika kita ada luka di badan actually badan kita boleh cantumkan luka itu dengan sendirinya. Ubat homeopati bantu optimumkan badan tu untuk healkan apa-apa yang berlaku kerosakan pada badan.

 

Untuk dapatkan rawatan lebih lanjut boleh terus ke Sofea Homeopathy Center di 9450, Jalan Kekwa 1/1, Taman Guru Melayu, 70450 Seremban atau pun hubungi 018-945 0277 untuk online consultation berkaitan masalah kesihatan anda.

May be an image of ‎9 people and ‎text that says '‎ALZHEIMER'S Tanda Tanda Awal × Kehilangan ingatan yang ketara SOFEA HOHEOPATHY.CETE Masalah dengan gambar visual dan persepsi Kesukaran menyelesaikan tugas harian Masalah percakapan dan menulis Perubahan emosi dan keperibadian Menyendiri & tidak mahu bersosial Lupa tempat letak barang dan tidak mengingati semula f ل Kekeliruan dengan masa dan tempat SOFEA HOMEOPATHY CENTER 018 945 0277‎'‎‎

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *