Kenali Homeopati

🌱  Homeopati adalah satu sistem terapuetik berasaskan kepada prinsip “Similia Similibus Curentur” atau Prinsip Keserupaan.

❗️Keistimewaan ubat homeopati adalah tiada kesan sampingan atau kesan ketagihan.

 

✅ Rawatan homeopati sudah bertapak di Malaysia sejak 1920-an lagi sebagai rawatan pelengkap (komplementari) kepada perubatan moden untuk merawat sesuatu masalah kesihatan.

 

✅ Terdapat pelbagai masalah kesihatan tertentu yang boleh dirawat dengan homeopati.

 

✅ Orang ramai diingatkan agar hanya mendapatkan perkhidamatan homeopati daripada pengamal berdaftar sahaja.

 

✅ Di Sofea Homeopathy Center , pengamal perubatan kita berdaftar dengan KKM yang merupakan graduan Bachelor Homeopathy of Medical Sciences, BHMS dari Faculty of Traditional & Complementary Medicine at University of Cyberjaya, UoC.

 

👩🏻‍⚕️ Sedikit latar belakang berkaitan homeopath SHC, Homeopath Nurul Sofiyah melanjutkan pendidikan ke peringkat Master di Asia Metropolitan University dalam Master Healthcare Management . Beliau juga turut menjalani clinical training di Dr M L Dhawale Memorial Trust Hospital,Palghar, India dalam tempoh pengajian BHMS

 

👩🏻‍⚕️ Homeopath Nisyaalli Subramaniam juga graduan BHMS dari UoC dan menjalani clinical training di Learn Homeopathy- Aadil Homeo Centre & SHAAD Hospital , Nagpur Mumbai, India.
Homeopati merupakan salah satu bahagian di bawah Bahagian Perubatan Tradisional & Komplementari, KKM.
Untuk maklumat lebih lanjut, boleh layari www.sofeahomeopathycenter.com atau hubungi 018-945 0277 untuk online consultation dengan homeopath kita.

 

Homeopati merupakan salah satu bahagian di bawah Bahagian Perubatan Tradisional & Komplementari, KKM.
Hubungi 018-945 0277 untuk online consultation dengan homeopath kita.

 

May be an image of 4 people, medicine and text that says 'SOFEA Homeopati PERUBATAN HOLISTIK Apa itu homeopati ? Homeopati merupakan satu sistem terapeutik yang dapat merangsang mekanisme penyembuhan tubuh untuk mengatasi masalah kesihatan. Pengamal homeopati menggunakan bahan semulajadi seperti tumbuhan dan mineral. 1ግግ Antara masalah kesihatan yang boleh dirawat dengan homeopati 樂 Rheumatoid Arthritis Allergi Migrain Kemurungan Sindrom kelelahan kronik f Sindrom prahaid SOFEA HOMEOPATHY CENTER 018- 945 0277'

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *