Homeopathy bantu untuk Perkembangan Anomali

Manusia yang dilahirkan di dunia ini, telah diaturkan dengan baik oleh Sang Pencipta.

Pernah tak anda dengar berkaitan Perkembangan Anomali ?
Bagaimana ia berlaku ?

 

Anomali perkembangan di mana keadaan yang hadir semasa persenyawaan atau sebelum akhir kehamilan, serta sebilangan berlaku selepas kelahiran. Anomali dianggap sebagai penyimpangan daripada perkembangan normal.

Anomali perkembangan juga dipanggil :

i. Kecacatan Kelahiran
ii. Kecacatan Kongenital
iii. Anomali Kongenital

Selain itu, fungsi terjejas pada organ atau bahagian badan tertentu. Sesetengah bayi yang dilahirkan dengan kelainan kongenital masih hidup. Bagaimanapun, bayi ini secara amnya berisiko tinggi untuk mengalami masalah kesihatan atau ketidakupayaan [pada organ atau bahagian badan tertentu seperti kaki, tangan, jantung & otak.

 

Faktor

i. Faktor genetik –

Setiap genetik menentukan bentuk dan fungsi organ tubuh dibawa oleh kromosom. Apabila terdapat kelainan kromosom makan boleh mengalami kelainan kongenital.

ii. Faktor Persekitaran –

Pendedahan kepada radiasi atau bahan kimia tertentu dalam wanita hamil, (racun perosak, dadah, alkohol, asap rokok dan merkuri boleh meningkatkan risiko bayi mengalami kelainan kongenital)

iii. Faktor pemakanan ibu semasa mengandung –

Dianggarkan 94% kes di negara membangun ibu kurang nutrisi semasa mengandung . Nutrien yang penting (Asid Folik, Protein, Zat Besi, Kalsium, Vitamin A, Iodin dan Omega 3)

iv. Faktor keadaan ibu hamil –

Beberapa keadaan dan penyakit, sifilis , rubella, virus zika, anemia semasa mengandung. Umur ibu yang agak berusia ketika hamil, kesan sampingan ubat, diabetes.

 

Keabnormalan :

i. Fizikal –

Bibir sumbing, penyakit jantung, Gangguan kulit

ii. Fungsi –

Sindrom Down, Pekak dan buta, Talasemia & Anemia

 

Kaedah Diagnosis :

i. Ubat-ubatan
ii. Fisioterapi
iii. Pembedahan untuk baiki bahagian organ yang rosak

 

Usaha untuk kurangkan Risiko :

i. Makan-makanan yang berkhasiat dan seimbang
ii. Berhenti merokok atau sedut asap rokok
iii. Lakukan senaman dengan kerap
iv. Dapatkan tidur yang cukup dan elakkan tekanan berlebihan semasa hamil
v. Lakukan pemeriksaan kehamilan

 

Rawatan Homeopati :

Jika seseorang itu ada genetik penyakit yang kuat, disyorkan untuk segera dapatkan rawatan homeopati. The best adalah sebelum berlaku persenyawaan. Hal ini kerana, apabila dah berlaku persenyawaan itu genetik mak & ayah (pasangan) akan bergabung. So dia akan berkembang.

Hal ini menunjukkan homeopati boleh mengubah genetik badan dari tidak sihat kepada lebih sihat. Kedua terbaik adalah semasa mengandung jika ada perubahan yang berlaku semasa kandungan, homeopati boleh bantu sihatkan bayi dan emaknya . Ataupun dapatkan rawatan homeopati apabila bayi tersebut dah keluar dan ada kelainan. Dapatkan rawatan secepat mungkin.

 

Sekiranya anda mengalami masalah kesihatan yang melibatkan fizikal, ataupun emosi dan mental boleh dapatkan rawatan anda di Sofea Homeopathy Center atau hubungi kami 018-945 0277 untuk consultation online. ☺️May be an image of 1 person, headscarf and text that says 'PERKEMBANGAN ANOMALI Anomali perkembangan juga dipanggil: SOFEA M Kecacatan Kelahiran Anomali Kongenital Kecacatan Kongenital Keadaan İbu Hamil PREGNANCY Genetik Faktor Persekitaran Pemakanan İbu semasa mengandung PREGNANCY SOFEA HOMEOPATHY CENTER 018 945 0277'

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *