Bagaimana yang dikatakan dengan Rheumatoid Arthritis ?

[ Pernah tak mengalami atau nampak sendi seseorang tu bengkak, dan kelihatan kaku ? Apakah sebab utama untuk masalah tu ? ]

 

Rheumatoid Arthritis adalah satu penyakit autoimun yang melibatkan radang pada sendi-sendi. ia menyebabkan sendi-sendi menjadi bengkak, sakit dan kaku. Jika tidak dirawat, lama-lama sendi akan menjadi rosak dan hilang upaya.

 

Komplikasi

1. Kerosakan sendi
2. Hilang keupayaan bergerak
3. Hilang keupayaan berdikari
4. Kesan sampingan ubat-ubatan

 

Rawatan :

1. Senaman sendi – untuk mengelakkan kerosakan sendi.Mendapat nasihat daripada jurupulih anggota.

2. Ubat penahan sakit seperti NSAID’s (Non Steroidal Anti Inflammatory Drug) – bagi pandangan perubatan barat ubat ini tiada steroid.

3. Ubat elak kerosakan sendi
4. Steroid – meredakan keradangan atau sementara
5. Pembedahan – Kadang-kadang diperlukan bagi kes-kes tertentu dimana terdapat kerosakan sendi yang teruk.

 

Walaupun Rheumatoid Arthritis tidak boleh dielakkan. Pengenalan dan diagnosis tepat adalah penting agar pesakit boleh mendapatkan rawatan dan khidmat nasihat yang sesuai dengan kadar segera. Doktor anda boleh membantu anda menjalani ujian yang sewajarnya.

 

Rawatan Homeopati :

1. Bermula dengan sakit-sakit sendi kecil. Apabila mula nak gerak dah rasa sakit.
2. Rasa sakit di sendi yang mana, sama ada jari ke pergelangan tangan.
3. Apakah faktor yang melegakan atau terukkan ?

 

Ubat homeopati akan dipilihkan unik untuk keadaan anda. Kriteria sakit yang berbeza, sama ada mencucuk ke, tegang ke akan dapat ubat yang berbeza .

 

Rawatan Homeopati adalah holistik yang merangkumi Fizikal, Emosi serta Mental seseorang itu. Untuk lebih tahu bagaimana Homeopati boleh bantu anda ?

 

Dapatkan rawatan anda di Sofea Homeopathy Center , hubungi 018-945 0277 ataupun boleh walk-in ke center kami di 9450, Jalan Kekwa 1/1 Taman Guru Melayu, Seremban, N9.

 

Layari www.sofeahomeopathycenter.com untuk lebih banyak info dan temujanji secara dalam talian .
May be an image of ‎6 people and ‎text that says '‎RHEUMATOID ARTHRITIS SOFEA GEJALA: Selalu berlaku pada waktu pagi Sendi yang terlibat:- Jari tangan Jari kaki ס00 Sendi Lain: • Pergelangan tangan •Siku Bahu Lutut SOFEA HOMEOPATHY CENTER 018-945 018-9450277‎'‎‎

Leave a Comment

Your email address will not be published.